Connect with us

5 METODE de a uita un BĂRBAT care ți-a dat SPERANȚE

LIFESTYLE

5 METODE de a uita un BĂRBAT care ți-a dat SPERANȚE

5 METODE de a uita un BĂRBAT care ți-a dat SPERANȚE

Multe dintre noi am fost, la un moment dat în viață, amăgite de bărbați. Este o experiență îngrozitoare, dar există niște moduri foarte utile prin care o poți depăși.

Ai pe cineva în minte în acest moment, nu-i așa? Petreci mult timp cu el și faceți lucrurile pe care cuplurile le fac de obicei. Îți plătește mesele, îți spune despre planurile pe care le are pentru viitorul vostru. Poate chiar i-ai întâlnit prietenii și familia. Și apoi, din senin, îți spune cuvintele fatale – nu sunt pregătit pentru o relație (sau altceva asemănător).

Cuvintele acestea te zdrobesc – îți răpesc toată ideea unui viitor alături de el, pe care nu îl credeai prea îndepărtat. E greu să treci peste acest lucru. E greu și să le explici oamenilor de ce ești atât de supărată, care s-ar putea să nu înțeleagă de ce te străduiești atâta să uiți pe cineva cu care nici nu ai fost vreodată în mod oficial.

Iată câteva sfaturi pentru a merge mai repede mai departe cu viața ta:

1. Amintește-ți că nu a fost vina ta

Un bărbat îți poate da speranțe false din multe motive, dar niciunul nu are legătură cu tine. După o despărțire de un tip care te-a amăgit e foarte ușor să începi să îți vezi defectele. E ușor să te învinovățești, dar nu face asta. El te-a amăgit, el nu a avut nicio intenție de a avea o relație serioasă cu tine. Tu nu ai făcut nimic pentru a cauza acest lucru.

2. Acordă-ți cât timp e nevoie înainte de a te orienta spre altcineva

După ce ți se întâmplă ceva de genul acesta, mulți oameni s-ar putea să te sfătuiască să ieși din nou la întâlniri, dar poate că nu ești pregătită prea curând pentru așa ceva. E foarte dureros să ți se dea speranțe false – asta îți poate afecta grav încrederea. Te temi că ți se va întâmpla din nou și că vei fi mințită tot timpul. Ieși de pe scena întâlnirilor pentru un timp, dacă de asta ai nevoie.

3. Ignoră-i pe cei care te grăbesc să treci peste

După cum s-a mai spus, mulți oameni s-ar putea să nu înțeleagă de ce te străduiești atâta să uiți pe cineva cu care nici nu ai fost vreodată în mod oficial. Nu e adevărat că nu ai nevoie de timp pentru a trece peste. Nu contează că ce ați avut nu a purtat eticheta „relație”, tot s-a simțit de parcă ați fi fost împreună și el te-a făcut să crezi că asta ați putea avea, iar sentimentele tale au fost adevărate, așa că ai nevoie de timp pentru a te vindeca.

4. Petrece mai mult timp făcând lucrurile pe care le iubești

Când cineva te amăgește, devii foarte fragilă – începi să crezi că a fost vina ta și începi să te îndoiești dacă meriți să fii iubită – ei bine, meriți. Petrece mai mult timp făcând lucrurile care te fac fericită.

5. Nu te uita pe conturile sale de pe rețelele de socializare

Din păcate, există foarte multe momente în care, atunci când un tip îți spune că nu vrea să fie într-o relație, la scurt timp se cuplează ca altcineva. Stai departe de conturile sale de socializare, fiindcă a-l verifica tot timpul nu te va ajuta să treci peste.

 

Citește și 5 SECRETE pentru a nu suferi după o DESPĂRȚIRE. Numărul 4 este cel mai greu de ÎNVĂȚAT!

Despărțirea nu e ușoară, dar există anumite moduri prin care te poți asigura că vei supraviețui.
Numai cuvântul despărțire e suficient pentru a te face să te ghemuiești pe canapea, uitându-te la comedii romantice în timp ce mănânci ciocolată, chiar dacă nu te întâlnești cu nimeni în acest moment. Dacă tocmai ai ieșit dintr-o relație, cuvântul e și mai înfricoșător.

Deci, ce faci dacă iubitul tău a decis că voi doi ar trebui să mergeți pe drumuri separate? Sau atunci când tu ești cea care a luat această decizie dificilă, dar uneori necesară? Iată câteva sfaturi:

1. Nu te izola

Instinctul tău acum este să te ghemuiești sub pături și să nu mai ieși niciodată. Bine, asta poate că e o exagerare, fiindcă tot va trebui să te ridici și să mergi la muncă. Probabil că nu vei vrea însă să participi la nicio activitate socială distractivă. Nu ar trebui să procedezi așa – ține legătura cu familia și prietenii și spune-le că ai nevoie de ei. Fiindcă te iubesc, acest lucru nu îi va deranja, ci se vor bucura că te pot sprijini în acest moment dificil.

2. Schimbă-ți obiceiurile

Dacă ai avut o relație de lungă durată, există șanse ca tu și partenerul tău să fi trăit împreună sau să fi petrecut mult timp unul în locuința celuilalt. Probabil că aveți deja și o listă cu locuri favorite în care să ieșiți. Dacă nu vrei, nu trebuie să nu mai mergi acolo, dar ar fi o idee bună să-ți schimbi obiceiurile. Nu vrei să te gândești la fostul partener peste tot pe unde mergi și, din păcate, asta se va întâmpla dacă mergi în locurile în care mergeați voi doi atunci când erați împreună.

3. Amintește-ți de ce e asta o decizie bună

Adevărul e că dacă ar fi fost menit să fiți împreună, nu v-ați fi despărțit. E atât de simplu. Cuplurile care sunt potrivite rămân împreună, nu se despart. Cuplurile care nu se potrivesc, merg, până la urmă, pe căi separate – sau rămân împreună și se simt îngrozitor. Amintește-ți de ce despărțirea e ceva bun, chiar dacă doare. Gândește-te la defectele cele mai grave ale fostului partener – normal că nu e un exercițiu distractiv, dar ideea este să te doară, pentru a te convinge.

4. Renunță la visuri și gândește-te la un nou viitor

Acesta va fi probabil cel mai dificil pas, dar poate că e și cel mai important. Trebuie să-ți iei adio de la viața trăită împreună – momentele romantice, momentele dificile, mesajele din fiecare zi, cumpărăturile, lucrurile împărtășite. Trebuie să renunți și la visurile pe care le aveați și să-ți imaginezi un nou viitor pentru tine. Asta presupune să-ți amintești cine ești și să te gândești ce vrei cu adevărat în viață.

5. Acceptă frica

Poate fi înfricoșător să îți creezi o viață pentru tine. Dacă ai avut o relație de câțiva ani, e normal să nu știi sigur cum să procedezi. Te vei simți ciudat pentru o vreme, dar trebuie să accepți această frică. Numai așa poți să treci peste destrămarea unei relații de lungă durată.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus