Connect with us

8 lucruri pentru care oamenii fericiți nu se îngrijorează niciodată

LIFESTYLE

8 lucruri pentru care oamenii fericiți nu se îngrijorează niciodată

Cu toții ne străduim să obținem ceva, urmărim un scop și ne facem mereu griji. În această goană continuă, uităm să ne bucurăm de viață, totuși, potrivit statisticilor , numai 77% din populația întregii lumi se consideră fericită. În acest articol vă vom spune de ce nu ar trebui să vă cheltuiți resursele îngrijorându-vă!

1. Atunci când nu îți atingi scopul

Psihologii susțin că, dacă tot ceea ce faci, faci pentru a atinge un scop, nu vei avea parte decât de deznădejde, chinuri contradictorii și disconfort. Aceste aspirații false impuse de societate, mass-media, publicitate și părinți nu fac decât să te frustreze și să te facă să nu simți că înaintezi deloc. Chiar și atunci când ajungi la finalul tuturor acestor provocări, ajungi să te întrebi “și de ce am început acest lucru?”.

2. Prosperitatea materială

Nivelul de consum impus de publicitate crește în fiecare secundă și ne obligă să cheltuim bani și nervi pentru achiziționarea de lucruri inutile. Dar, cu cât avem mai mult, cu atât vrei mai mult și nicio sumă de bani nu este suficientă pentru a cumpăra totul. Această dependență seamănă cu o lesă care este în mâinile producătorilor de bunuri și servicii. Cu toate acestea, unele dintre cele mai importante și scumpe lucruri din viață pot să fie obținute gratis. De exemplu, un prieten blând cu patru picioare poate fi luat gratuit de la un adăpost.

Experții cred că, dacă învățăm să găsim valori în tot ceea ce ne înconjoară, ne va fi mai ușor să trăim. Este foarte important să fiți capabil să vă bucurați de micile momente de bucurie și să înțelegeți că în lume există și alte lucruri importante. Dragostea, armonia interioară și echilibrul, mirosul blând al părului unui copil și căldura mâinilor mamei sunt lucruri pe care nu le puteți cumpăra.

3. Teama de vremuri grele

Oamenilor le este foarte greu să trăiască în prezent și preferă să își ocupe timpul și mintea îngrijorându-se de ceea ce urmează să se întâmple rău. Acest lucru este un efect al instinctului de auto-conservare, care se bazează pe dorința de a fi sigur de propria ta securitate. Există o mulțime de recomandări din partea experților despre cum să nu vă mai îngrijorați cu privire la viitor. Dar toate se pot încadra într-o maximă capricioasă: “Nimic nu durează pentru totdeauna” (William Shakespeare). Sfârșitul este inevitabil și este același pentru toți. Cei care înțeleg acest lucru, trăiesc mult mai ușor.

4. Ceva rău se va întâmpla cu copilul meu

Este normal ca orice părinte să fie îngrijorat din dragoste pentru copilul său. Această idee vizitează în orice măsură toate mamele (și uneori tații) fără excepție. Temerile părintești, alimentate în mod activ de Internet, încețoșază linia dintre vigilența adecvată și hiper-îngrijirea. Scrie un număr de telefon pentru poliție sau urgență în telefonul copilului tău și învață-l să își păstreze calmul în momentele critice. Dacă el te va vedea pe tine mereu panicat, nu va avea încredere în el și nu va ști cum să reacționeze în momentele în care va fi nevoie să își păstreze calmul.

6. Vă simțiți ofensați

Este inevitabil să nu ne simțim ofensați în viață la un moment dat, însă, dacă nu renunțăm la acest sentiment și ne cramponăm mereu de lucrurile răutăcioase pe care le spun sau le cred ceilalți, nu vom ajunge să ne bucurăm cu adevărat de nimic. Dar, potrivit psihologilor, aceste sentimente sunt numai alegerea noastră. Acest lucru nu este atât de ușor de înțeles, deoarece oamenilor le este greu să se detașeze de lucrurile care se petrec în jurul lor.

Ne place să ne victimizăm și prețuim aceste emoții. Pentru că se justifică prin inacțiunea noastră. Este mai ușor să îți pară rău pentru tine și să acuzi vecinul, guvernul sau extratereștrii de necazurile tale decât să analizezi situația, să o accepți și să înveți din această experiență.

După cum a spus Agatha Christie, “Oamenii inteligenți nu se supără, ei trag concluzii”.

7. Nu sunteți recunoscători

Niciun om nu se bucură mai tare decât atunci când simte recunoștință și apreciere din partea celor din jur. Trebuie să îți amintești că nimic nu ți se cuvine și că trebuie să mulțumești, măcar în sufletul tău, pentru tot ceea ce primești.  Pe lângă asta, ar trebui să îți amintești că, cel mai bun mod prin care poți să mulțumești universului pentru ceea ce ți se întâmplă este făcând fapte bune. Nu îți imagina că trebuie să faci donații oamenilor, însă uneori o vorbă bună sau o îmbrățișare poate însemna mai mult decât crezi.

8. Frica de singurătate

Teama de singurătate este una dintre principalele temeri cu care se confruntă membrii generației noastre. Singurătatea nu trebuie să fie o dramă constantă ci, din contră, un impuls pentru a fi productiv: în această stare putem să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine, adevăratele noastre scopuri și nevoi. Aceasta este o condiție importantă pentru a avea succes în procesul de dezvoltare și de conștientizare a scopului tău în viață.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus