ADELINA
Când și cum am început diversificarea și cum a fost primita de micuța noastră Zeny?!
Scris de
Prieteni dragi,
Astăzi vreau să vă povestesc despre prima noastră zi de diversificare. Cu mari emoții și puțin șocați de cât de repede s-au scurs cele 6 luni, am pășit cu încredere pe un nou drum, acela care implică multe schimbări, dar și posibilitatea de a descoperi noi lucruri și experiențe.
Nu pot spune că ne-am ghidat după cărți sau Google. Poate vă întrebați de ce n-am apelat la cea mai simplă metodă de informare, internetul. Din simplul motiv că nu pot avea încredere în orice articol aruncat pe internet, atunci când vine vorba despre copilul meu. Fiecare își stabilește modul și momentul în care face acest pas important. Vreau întotdeauna să găsesc cea mai buna variantă, și nu cea mai simplă. Iar pentru noi calea a fost și este una singură: medicul pediatru pe care îl avem și care ne răspunde la orice apel din zi și din noapte, lucru mare în ziua de astăzi printre oameni. Așadar am decis să mergem cu ochii închiși pe mâna medicului nostru și am trecut la practică.
Ne-am înarmat cu cele necesare, respectiv legume și un aparat care le transformă într-o pastă ușor de înghițit de bebeluși.
Ce legume am folosit pentru prima linguriță de mâncare din diversificare?
Medicul nostru pediatru ne-a recomandat să începem ușor cu un mix de patru legume, și anume dovlecel, morcov, cartof și țelină.
Le-am pus la fiert în cana aparatului special pentru diversificare, după care am folosit aceeași cană care totodată are și funcția de a le transforma în pastă.
Evident, din toată pasta preparată, micuței i-am dat doar 10 ml.
Am așezat-o în scaunul ei pentru masă, iar dupa ce a aruncat pe jos tot ce i-a picat în cale, i-am atașat bavețica, și ușor am început să-i dăm să pape cu lingurița de silicon.
A fost dragoste la prima degustare. 🙂 I-a plăcut la nebunie gustărica de prânz.
Desigur, după acest mic pranz, i-am preparat lăpticul, un biberon consistent de 200ml, așa cum obișnuiește să consume în această etapă a vieții.
Îi vom mări doza de pastă de la o zi la cealaltă cu câte 10ml, până când va ajunge să mănânce o porție întreagă la o singură masă.
Vom urmări schema prescrisă de doctorul pediatru și vom introduce treptat câte o legumă la distanță de 3-4 zile, astfel încât stomacul micuței să poată primi corespunzător fiecare sortiment în parte.
În privința fructelor, ne-a recomandat să i le servim la masa de dimineața, unele dintre ele fiind mai acide.
Am preferat să așteptăm să împlinească cele 6 luni, chiar dacă unii ne recomandau să începem și mai devreme diversificarea.
Sunt de părere că atunci când decizi să începi diversificarea, copilul trebuie să stea cât de cât în șezut și să fie apt să mănânce cu o linguriță, însă în aceeași masură cred din inimă că fiecare familie își crește copiii după reguli proprii. Așa că nu e musai să faci cum scrie în carte, ci după cum simți și îți cunoști bebelușul.
Parinții știu și fară cărți care este momentul potrivit și cum să își îngrijească puii.
Noi am hotărât să avem răbdare cu fiecare pas pe care îl facem în privința Zenaidei și să nu ne grăbim să mergem la nivelul următor, dacă pe ea nu o simțim 100% pregatită pentru acest pas.
Nu suntem genul de părinți care se ghidează în privința creșterii copilului după sfaturile date de unul și de altul, chiar si când nu-i întreabă nimeni, ci de fiecare dată sunăm doar oameni avizați să emită păreri în acest domeniu destul de sensibil și de vast.
Vă las atașate și câteva poze pentru a ilustra perfect pasul care a fost făcut în familia noastră astăzi și pe care l-am așteptat emoționați.
Dacă sunteți în același punct al vieții cu bebelușii voștri, noi vă dorim mult succes și poftă mare! ♥️
5 Comments
Lasă un răspuns
Anulează răspunsul
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Maria
martie 5, 2019 la 8:29 am
Buna Adelina,poti sa imi spui si mie cu te descurci cu cea mica cu dintisorii si la ce tempertura o ti in casa si o ti cu caciulita.multumesc pentru rasp
Iulia
februarie 8, 2019 la 10:01 am
Bună, Adelina! Ce tip de bavețică i-ai pus??
Livia
februarie 8, 2019 la 9:37 am
Apreciez ceea ce faci :că îi prepari singură mâncarea și ca nu apleci urechea la oricine.Crestere ușoară în continuare
Te descurci bine de tot.
Roman
februarie 7, 2019 la 11:09 pm
Total greșit, se începe cu o leguma și se tine regula de 3 zile pentru a depista anumite alergii…. Nu 4 legume
Alina
februarie 7, 2019 la 9:27 pm
Bună Adelina!
Am o intrebare,la fel si eu consider ca nu este pregatita pentru diversificare decat la 6 luni.Nu ma intereseaza parerile altora.In prezent mananca 200 ml lapte praf.Am nascut prin cezariana,asa am vrut si nu am avut lapte dar pot spune ca fetita este sănătoasa,extrem de cuminte,doarme toata noaptea si e vesela.Ma bucur mult ca impartasesti cu noi momentele importante din viata copilului asa ne putem inspira mai mult!? Intebarea mea este daca mixul acela se poate da la inceputul diversificarii deoarece am inteles ca se introduce cate o leguma cu 3 sau 4 zile pauza intre ele iar fructele se ofera dimineata.Sincer ma incânta ideea sa îi ofer un mix la inceput,probabil savurându-l mai bine si pe urmă sa introduc treptat cate o leguma.Probabil combinatia de mix este corecta din punct de vedere medical si se asimileaza bine toate legumele.?
Cartoful este alb sau cartof dulce?
Multumesc pentru raspuns daca o sa imi raspunzi,nu ne grabim mai avem 2 luni pana la diversificare.Te pup cu drag?