Connect with us

Despre problemele pe care le-am avut cu tenul

FASHION & BEAUTY

Despre problemele pe care le-am avut cu tenul

Dragile mele,

ma declar extrem de incantata sa va regasesc din nou cu bine. Nu trece nicio zi fara sa nu ma gandesc la ce as mai putea face pentru a va ajuta si mai mult in toate problemele voastre. Fie ele de dragoste, financiare, personale, de parenting, profesionale sau pur si simplu cele cotidiene.
Mi-am propus ca in urmatoarea perioada si in limita timpului disponibil sa va vin in ajutor cu o serie de articole unde sa dezbatem subiecte diverse.
In repetate randuri mi-ati scris despre problemele pe care le aveti cu tenul si m-ati intrebat ce folosesc pentru a avea o piele hidratata, fina si fara probleme.
As vrea sa ne intoarcem cu multi ani in urma.
In adolescenta mai exact, unde am avut mari probleme cu tenul. Am un ten mixt cu tendinta de ingrasare. Tot timpul port in geanta pudra si servetele matifiante pentru excesul de sebum. Exista si o parte buna a faptului ca avem un ten gras, aceea ca noi imbatranim mai tarziu ?Aici vom vedea!
Ei bine, pe vremea cand aveam 14-15 ani eram profund complexata de problemele pe care le aveam cu tenul. Ii furam mamei mele fondul de ten si-l foloseam in cantitati mari sperand sa pot acoperi inflamatiile de pe fata.
Mergeam des cu mama la cosmetica, acolo unde urmam tratamente realizate de profesionisti, insa in zadar. Acneea este o problema cu care 70% din cei tineri se confrunta.
Cand esti adolescent trebuie doar sa ai rabdare sau sa te adresezi unui specialist care stie cu adevarat de unde pot aparea astfel de probleme si care este remediul in cazul lor.
Acneea este o afectiune a epidermei care poate aparea pe cale hormonala sau din cauza volumului mare de sebum secretat de glandele sebacee si este de mai multe feluri. Deseori se poate prezenta sub o forma agresiva, care din pacate ne scade stima de sine. Si va spun din propria experienta, chiar daca s-a petrecut acum mult timp si uneori uit ca am avut asemenea probleme, la vremea respectiva nu ma simteam deloc bine.
Am facut tot posibilul sa scap de ea, prin toate metodele existente la vremea aceea pe piata. Am renuntat chiar si la sucurile acidulate si ciocolata pentru ca unii medici imi spuneau ca sunt principalii vinovati pentru problema mea.
Cand am venit in Bucuresti pentru facultate totul s-a schimbat. Am inceput sa ma documentez mai mult, sa caut medici si mai experimentati, creme pregatite special in laboratoarele farmaceutice, sa folosesc produse de make-up trecute prin foarte multe teste. Am devenit si mai atenta la tot ceea ce puneam pe piele si in alimentatie.
Usor-usor, timpul, maturizarea celulelor, documentarea, grija si atentia deosebita pe care le dedicam ingrijirii mele, m-au scapat complet de acnee. Am inceput sa-mi recapat increderea in mine si am ramas surprinsa de schimbari.
Am uitat pana si de infuziile cu musetel, pe care mi le recomanda mama pentru refacerea tesutului si hidratarea acestuia. Remedii naturiste care functioneaza, dar totusi de ce sa nu recurgem la produse actuale, potrivite timpurilor noastre. Medicina, procesele chimice, productia si comercializarea produselor cu ingrediente naturale, tratamentele, toate acestea inseamna evolutie.
Si am ales sa va fac aceasta introducere pentru a nu avea nicio clipa impresia ca vorbesc in necunostinta de cauza si va recomand produse doar de dragul de a o face.
Am trecut prin asta si stiu ca daca mi s-ar fi intamplat asta astazi, as fi apelat cu cea mai mare incredere la Ioana Marinescu. Este farmacist si fondator Plush Bio, care a tratat incredibil de multe cazuri de acnee, pe care n-a reusit nimeni sa le trateze. Dovada stau chiar pozele Before & After de pe contul brandului sau. Sunt pacienti care au trimis dovada ca schemele prescrise de dansa plus produsele ei, chiar au facut minuni.
Unele persoane care se confrunta cu asta ajung sa-si faca niste gauri enorme in ten pentru ca sunt sfatuite nepotrivit. Li se recomanda sa faca extractii, care nu in toate cazurile sunt necesare. Ba mai mult, pot dauna groaznic.
Am cunoscut-o pe Ioana acum 2 ani si am simtit din felul in care vorbea atunci, extrem de aplicat, ca ea este omul pe mana caruia trebuie si pot sa ma las. Mai ales ca lucrez 99,9% din timp cu imaginea pe care o am si chiar nu ar fi deloc indicat sa ma joc cu produsele care intra in contact cu pielea mea. Un produs prost m-ar face sa-mi pierd painea si viitorul in domeniul in care activez.

De atunci am devenit fan al produselor Plush Bio. Am acasa o colectie impresionanta de creme, uleiuri, demachiante, ape micelare, creme hidratante de fata, ochi, buze, corp. Nu-mi lipseste absolut niciun produs pe care l-a creat si pe care ea il comercializeaza.
Si vreau sa va dau cateva exemple de produse pe care vi le recomand si voua in special pe perioada anotimpului rece:

Demachiantul. Cel mai important pas in ingrijirea tenului il reprezinta curatarea. Prin curatare se indeparteaza impuritatile, celule moarte, machiajul, praful, excesul de sebum.
Odata cu venirea frigului, este important sa ne concentram rutina de ingrijire pe hidratarea tenului. Pentru a hidrata suficient este recomandat sa folosim demachiante-crema.

Seara imi demachiez tenul cu demachiantul crema cu lacramioare si frangipani sau portocale dulci, mandarine si acid hialuronic microcapsulat, apoi curat cu apa micelara cu iasomie.
Pielea din jurul ochilor este foarte sensibila si are nevoie de multa atentie in perioadele reci din an. De doua-trei ori pe saptamana aplic si o masca ultra reparatoare pentru ochi si buze, indeosebi cand imi simt fata deshidratata sau obosita. O las 10-20 minute, apoi indepartez cu apa micelara cu iasomie.
Primele semne de imbatranire vizibile apar in jurul ochilor. De aceea, seara aplic crema cu ceramide si extract de tei.

Pentru luminozitate aplic 2-3 picaturi din serul concentrat Cinderella.
Pentru hidratare si vitalizare folosesc serul cu acid ferulic, proteina de matase japoneza si vitamina C.

Iubesc cremele care imi lasa pielea catifelata si foarte des recurg la aplicarea cremei La Reina. Este o formula de crema adaptata sezonului rece cu ingrediente care favorizeaza hidratarea tenului: acid hialuronic si ulei de migdale. Crema regenereaza, hidrateaza si hraneste tenul, impiedicand uscarea si descuamarea acestuia.

Ceea ce trebuie sa va spun este ca nu folosesc o perioada indelungata aceleasi creme si lotiuni. Tenul nostru are mereu nevoie de ingrediente noi, revitalizante si hidratante, si un produs fresh, imbogatit cu vitamine si active noi este intotdeauna binevenit. Atat tenul cat si parul au nevoie de noutate pentru a nu se obisnui cu produsul, iar rezultatele sa dispara.
Imi place sa imi respect atat ritualul de seara cat si de dimineata. In putinul meu timp liber aloc 30 minute pentru ingrijirea personal. Asta ma face sa ma simt bine, frumoasa si mereu pregatita pentru orice.

Astfel, dragilor, acneea si problemele legate de tenul vostru chiar pot disparea intr-un timp scurt. Sa fii o femeie care se simte bine in pielea ei conteaza enorm in orice domeniu ai lucra. Faptul ca tu stii ca esti frumoasa si nu exista factori care sa-ti creeze complexe, te face sa devii o femeie sigura pe sine si puternica, gata oricand sa cucereasca.

Va super pup si imbratisez!
Pe curand!

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus