Connect with us

Cum sa fii mai fericit la serviciu

LIFESTYLE

Cum sa fii mai fericit la serviciu

Te-ai saturat de locul de munca si in fiecare zi visezi doar la weekend? Este posibil sa fie nevoie sa faci o schimbare, si nu neaparat a domeniului in care lucrezi, ci a atitudinii pe care o adopti.

Iata cateva sfaturi pentru ca mediul in care lucrezi sa fie unul cat mai placut:

1. Colegii veseli sau persoane mai productive

Cine a spus ca atmosfera de la birou trebuie sa fie una tensionata si sobra? O data la o ora, doua, poti lua o pauza de 10 minute in care sa te relaxezi, impreuna cu colegii. Uitati-va la un filmulet amuzant sau povestiti ceva ce va face placere. Bucura-te de compania lor si gandeste-te ca atata timp cat petreci cea mai mare parte a zilei cu ei, ar fi bine sa incerci sa ii si apreciezi si sa vezi dincolo de lucrurile care nu iti plac.

2. Dezvolta relatii pozitive cu colegii

Incearca sa rezolvi orice conflict si nu lasa evenimentele conflictuale sa se adanceasca. Este posibil ca tocmai tu sa interpretezi eronat o situatie, sa porti pica unui coleg pe nedrept sau o informatie sa ajunga distorsionat la tine, din cauza barierelor de comunicare. Vorbeste deschis si onest! Cu cat ai mai putine antipatii la locul de munca, cu atat te vei simti mai bine!

3. Creeaza o comunitate!

Nu te gandi la colegii tai ca la niste adversari. Incearca sa fii empatic, sa colaborezi cu ei dand dovada de corectitudine si chiar sa ii ajuti sa-si recapete motivatia. Nu inseamna ca trebuie sa emiti opinii atunci cand un coleg iti povesteste despre problemele lui. Sa asculti activ de multe ori este suficient. Chiar si micile gesturi de afectiune intre colegi pot schimba atmosfera de la locul de munca.

Toti oamenii sunt in postura de a da vina pe ceilalti pentru propriile nemultumire, macar o data in viata. Incearca din cand in cand sa te analizezi mai mult si sa faci propriile schimbari pentru fericirea ta!

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus