Connect with us

Cele mai mari MITURI DESPRE SLABIT

NUTRITIE SI DIETE

Cele mai mari MITURI DESPRE SLABIT

Daca ai stii reguli general valabile despre slabit, care ar functiona la toata lumea, ar fi atat de simplu. In realitate, informatiile sunt denaturate, iar miturile exista la orice pas. Ceea ce trebuie sa faci este sa te informezi din mai multe surse de incredere si sa nu ignori nici sfatul medicului, care ar trebui sa stie ce nevoi are organismul tau.

Iata care sunt cele mai intalnite MITURI DESPRE SLABIT

1. Carbohidratii te ingrasa in orice conditie

Unele persoane confunda retentia de apa cu luarea in greutate, iar balonarea este des intalnita in cazuri de consum exagerat de carbohidrati. Problema in cazul carbohidratilor este cantitatea. Oamenii au tendinta de a consuma mai mult decat are organismul nevoie, de acolo si luarea in greutate. Sub o forma echlibrata, carbohidratii sunt esentiali pentru sanatatea organismului. Carbohidratii sanatosi, din cereale, legume si fructe, continand fibre, vitamine si minerale esentiale functionarii optime.

2. Eliminarea definitiva a unor alimente este secretul pentru a slabi

Oamenii cred ca daca elimina un aliment din dieta, automat slabesc. Se poate intampla asta, dar poti sustine acest obicei si sa-l transformi intr-un stil de viata? Raspunsul este NU! Iti imaginezi cum ar fi sa nu mai mananci inghetata, pizza, paste, prajituri, niciodata in viata ta? Nu doar ca este greu de realizat, dar este si inutil. Secretul consta in dozaj. Mananca sanatos in majoritatea timpului si o data pe saptamana, sau pe luna, in functie de limitele si scopurile tale, rasfata-te cu un desert sau o mancare preferata.

3. Cantarul reflecta felul in care arati

Nimic mai fals. Binenteles ca acesta te ajuta sa te orientezi si sa-ti dai seama cand ai exagerat, dar nu trebuie sa fie principalul reper. Acea cifra de pe cantar poate sa fie influentata si de retentia de apa, de tranzitul intenstinal si mai ales de procentul de masa musculara al corpului. O femeie care cantareste 65 kg, dar este compusa in mare parte din masa musculara, va arata mai bine decat una care cantareste 58 kg, dar cu un procent mai mare de grasime.

sursa foto:Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus