Connect with us

3 pasi pentru a scapa de INVIDIE

LIFESTYLE

3 pasi pentru a scapa de INVIDIE

Invidia este un sentiment care te consuma si iti poate acapara viata. Aceasta te face sa nu te mai poti concentra pe propria viata si sa uiti ceea ce iti doresti cu adevarat.

Primul pas pentru a scapa de corsetul invidiei, este sa constientizezi motivul pentru care ai acest sentiment. Persoana pe care o invidiezi a obtinut ceva ce si tu iti doresti, a obtinut fara prea multe eforturi sau pur si simplu, din exterior, ti se pare mai implinita? Deseori poti sa ajungi la concluzia ca nici macar nu iti doresti cu adevarat acel lucru pentru care invidiai persoana respectiva. Incearca sa ai o imagine de ansamblu asupra situatiei si sa te intrebi ce iti doresti cu adevarat, pentru fericirea ta?

Al doilea pas este sa-ti dai seama daca invidia pe care o simti este pentru ca nu esti multumita de propria viata. In cazul in care traversezi o perioada mai grea, ai probleme la locul de munca sau in viata personala, atunci este destul de firesc sa iti doresti ce au ceilalti. Daca acest sentiment de invidie, insa, are tendinta sa existe in permanenta, inseamna ca este un cerc vicios din care trebuie sa iesi cat mai repede.

Al treilea pas este sa empatizezi cu persoana pe care o invidiezi. Din cauza acestui sentiment negativ, este posibil sa pozitionezi persoana pe un piedestal nerealist, sau din contra, sa iti fie antipatica, fara sa fii indreptatita. Apropie-te, incearca sa o cunosti mai bine si daca situatia iti permite, chiar sa-ti exprimi sentimentele in acest sens. Vei vedea ca te vei simti eliberata.

sursa foto: Giphy

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus