Connect with us

Lucruri pe care nu le stiai despre YOGA

LIFESTYLE

Lucruri pe care nu le stiai despre YOGA

YOGA, acest tip de antrenament extrem de practicat in strainatate, incepe usor usor sa fie apreciat si in Romania. Daca initial era confundata exclusiv cu tehnicile de meditatie, oamenii au inteles ca este si un antrenament al corpului, nu doar al mintii, si ca cele doua se completeaza intr-o armonie perfecta.

Iata ce trebuie sa stii inainte de a incepe sa practici YOGA:

1. Yoga nu este un antrenament la care esti in competitie

Nu este un sport in care esti in competitie cu ceilalti, si nici macar cu tine. Reprezinta o practica ce are ca scop relaxarea si conectarea mintii cu corpul.

2. Flexibilitatea se dobandeste, nu este un un criteriu obligatoriu

Multe persoane au impresia ca pentru a practica YOGA, trebuie sa aiba mobilitate si flexibilitate. Nimic mai fals! Acestea sunt unele dintre beneficiile pe care le ai, in urma exercitiului constant. Principalul scop este sa te destresezi, chiar daca nu reusesti sa executi miscarile la inceput.

3. Poti sa iei pauza

Scopul fiind relaxarea, nu trebuie sa pui presiune pe tine, sa executi miscarile in ritmul in care o fac ceilalti sau instructorul. Poti sa iei pauze, ori de cate ori simti ca pierzi concentrarea.

4. Chiar daca o urasti la inceput, se poate transforma intr-un stil de viata

Chiar daca ai mai facut sport, miscarile de YOGA pot fi o adevarata provocare pentru tine. Aceasta adaptare iti poate creea o stare de disconfort. Important este sa nu te astepti sa-ti placa de la inceput. Dupa ce capeti putin mai multa mobilitate si vezi efectele pe care le au sedintele si asupra psihicului, o sa mergi cu placere ori de cate ori ai timp.

sursa foto: YogaBasics

 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus