Connect with us

Cum sa depasesti pierderea celei mai bune prietene

LIFESTYLE

Cum sa depasesti pierderea celei mai bune prietene

Nu doar despartirea de iubit este dureroasa, ci si cea de o prietena foarte buna. Sentimentele pe care le experimentezi pot fi aceleasi, ca si in cazul unei relatii de iubire. Te simti singura, dezamagita, iti este dor de momentele frumoase, si iti lipseste, atunci cand vrei sa impartasesti bucurii si tristeti, asa cum obisnuiati.

Iata care sunt cele mai sigure metode, pentru a trece mai usor peste un astfel de eveniment, indiferent de motivele rupturii:

# Constientizeaza disfunctionalitatea relatiei

Analizeaza relatia cu sinceritate, chiar daca te doare realitatea, si accepta ca acea relatie de prietenie nu iti facea bine. Analizeaza-te si pe tine, si asuma-ti propriile greseli.

# Analizeaza-ti sentimentele

Stai singura si analizeaza daca decizia pe care ai luat-o a fost indreptatita, interpreteaza-ti emotiile si afla de ce ai simtit anumite lucruri. Orice lucru, chiar daca in aparenta este simplu, are un substrat psihologic.

# Nu cauta sa repari relatia imediat dupa cearta

Nimeni nu spune ca despartirea trebuie sa fie definitiva. Este posibil ca problemele personale ale fiecareia sa afecteze relatia, sa nu stiti sa gestionati diferentele dintre voi, dar asta sa nu insemne ca nu puteti fi prietene. Oricare ar fi motivul, nu poti repara ceva in plina criza. Asteapta sa se linisteasca spiritele, sa se gandeasca fiecare la ce isi doreste si cat este dispus sa ofere, pentru relatia de prietenie.

# Nu uita ca indiferent cat doare, nu o sa tina o vesnicie

Durerea va trece cu timpul, chiar daca ramai cu un gust amar atunci cand iti amintesti de sfarsitul relatiei de prietenie. Poti sa ai momente de nostalgie legate de acea perioada, dar daca persoana te-a dezamagit si nu iti era prietena adevarata, vei trece peste.

# Informeaza-ti prietenii comuni

Pentru a evita situatiile neplacute, in care va intalniti cu totii, spune-le prietenilor ca ati decis sa incheiati relatia de prietenie. Nu da detalii despre motive, pentru a nu-i pune in postura de a fi partinitori. Alege sa te vezi cu ei separat, cand fosta ta prietena nu este prezenta, sau cu fiecare in parte, in functie de disponibilitatea lor.

# Vorbeste despre durerea ta, cu o persoana apropiata

Daca ai o relatie apropiata cu parintii tai, ei sunt cei mai potriviti, pentru a te descarca de frustrari. Iubitul de asemenea te poate sustine si ajuta sa treci peste aceasta etapa dificila.

# Fa-ti noi prieteni

Nu este vorba despre cantitate, ci despre calitate. Nu trebuie sa ai orice fel de companie, doar de teama singuratatii, ci este bine sa-ti largesti orizonturile, sa cunosti oameni noi, interesanti, de la care ai ce invata. Relatia pe care ai incheiat-o nu te facea fericita, a nascut frustrari si cu siguranta ai niste lipsuri emotionale. O companie placuta te ajuta sa depasesti toate acestea.

# Incearca ceva nou

Atunci cand iesi foarte des cu prietenii, te implici in activitatile comune, pe care nu intotdeauna le alegi tu, insa de dragul lor, o faci. Acum este momentul sa faci mai multe lucruri pentru tine, pe care poate le-ai amanat. Mergi la masaj, un curs de pictura, de make-up, plimba-te cu bicicleta, citeste o carte in parc, fa ceva care iti place sau ceva nou. Dupa ce prinzi curaj, nu va mai fi atat de greu sa fii si singura, din cand in cand. Daca totusi iti este mult prea greu, fa ceva interesant cu cineva apropiat. Plictiseala cu siguranta nu te ajuta sa treci peste suferinta!

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus