Connect with us

Cum sa pui capat certurilor cu iubitul

LIFESTYLE

Cum sa pui capat certurilor cu iubitul

Sa ai discutii in contradictoriu nu este deloc rau, atata timp cat nu se intampla in permanenta, pe subiecte importante. Sa te certi, sa explodezi si sa aduni frustrari, este!

Cuplurile tind sa se certe pe aceleasi subiecte, sa isi spuna aceleasi replici, fara sa actioneze asupra cauzei, o data pentru totdeauna. Ca adult, capeti niste automatisme, atunci cand vine vorba de gestionarea conflictelor, iar acestea trebuie identificate si corectate.

Ce simti nu te face automat sa ai dreptate. Daca ceva te-a deranjat, nu inseamna si ca ai dreptate. Prin urmare, pentru ca partenerul sa nu fie ostil si sa nu se simta neindreptatit, in loc de “nu-mi vine sa cred ce ai facut; sunt extrem de suparata pe tine” poti spune “nu m-am simtit bine atunci cand ai facut asta, si as vrea sa discutam, sa-ti inteleg motivele”.

Generalizarea. In loc de “mereu faci asa; niciodata nu ma asculti; nu-ti pasa de mine”, poti spune: “stiu ca ma iubesti si ca nu ai fost rau intentionat, dar m-a durut lucrul acela pe care l-ai facut; mi-ar placea, daca ai putea, sa procedezi altfel cand vine vorbe de…”. Cu siguranta partenerul va fi mult mai receptiv, critica fiind una constructiva.

Provocarea certurilor. Atat femeile, cat si barbatii, reproseaza partenerului lipsa de calm. In realitate, nu doar cel care ajunge sa ridice tonul sau sa fie irascibil, este vinovat. Daca folosesti acelasi tipar, atunci cand ii reprosezi ceva partenerului, ai descoperit ce il irita, iar atunci cand explodeaza incepi sa-i reprosezi ca este nervos, ramai in acest cerc vicios. Incearca sa abordezi situatia altfel decat ai facut-o pana acum, si vezi daca reactia lui este aceeasi. Abia dupa ce ai incercat toate metodele e abordare, si ai fost empatica si afectuoasa, poti sa te gandesti la faptul ca este imposibil sa ajungi la un consens.

Analiza mai presus de actiune. Pe moment, esti sigura ca ai dreptate, ca ai motive sa fii suparata si sa-ti pedepsesti partenerul, prin atitudinea ta distanta sau ostila. In realitate, in orice fel de relatie, s-a dovedit ca este mai intelept si benefic, sa-ti ignori primul impuls, si sa analizezi amanuntit situatia. Nu face asta doar din punctul tau de vedere, ci pune-te in locul partenerului sau gandeste-te la alte situatii in care poate si tu ai procedat asemanator. Abia dupa ce ai eliminat cat mai mult din subiectivismul tau, poti sa ii spui partenerului ca vrei sa ai o discutie.

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus