Connect with us

Cina- 5 greseli care te ingrasa

NUTRITIE SI DIETE

Cina- 5 greseli care te ingrasa

Pentru a te mentine supla, nu este suficient sa mananci putin. Lipsa de nutrienti iti deregleaza metabolismul, si in plus, nici starea ta de spirit nu va fi una buna.

Iata care sunt cele 5 greseli pe care este posibil sa le faci, fara sa-ti dai seama, si care iti compromit sanatatea si silueta:

# Mananci prea devreme

Este bine sa nu mananci prea tarziu seara, dar daca cina ta este la ora 19, iar tu mergi la culcare dupa miezul noptii, este normal sa iti fie foame. In acest caz, incearca sa iei o gustare atunci cand ajungi acasa, iar cina mai tarziu, dupa ora 20, daca stii ca nu te vei culca foarte devreme.

# Mananci prea tarziu

La polul opus al motivelor pentru care te ingrasi, sunt mesele tarzii. Daca cina ta este la ora 22, corpul nu are timp sa digere si sa arda calorii.

# Iti este prea foame

Daca te-ai infometat toata ziua, este normal ca la cina sa simti nevoia de multi carbohidrati. Incearca sa-ti distribui cantitatea de mancare, pe tot parcursul zilei. Daca totusi ai sarit peste masa de pranz, potoleste-ti foamea cu o gustare, si apoi pregateste ceva pentru cina. Astfel, eviti sa alegi mancaruri nesanatoase sau sa mananci o portie foarte mare.

# Masa ta are un continut prea ridicat de proteine

Proteinele sunt foarte bune pentru organism, dar nu in cantitati mari, deorece ingreuneaza digestia si alte functii ale organismului.

# Mananci prajeli

Chiar daca la pranz ai mancat salata, sau poate n-ai mancat mai nimic, nu inseamna ca poti recupera caloriile, la masa de seara. Evita prajelile si nu uita ca 400 de calorii pe care le ingeri din cartofi prajiti, snitele, aripioare prajite etc, nu au aceleasi valori nutritionale cu 400 de calorii pe care le ingeri din salata, piept de pui la gratar, legume etc.

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus