Connect with us

Fă-ți PĂRUL să crească mai REPEDE

FASHION & BEAUTY

Fă-ți PĂRUL să crească mai REPEDE

Fă-ți PĂRUL să crească mai REPEDE

Află ce trebuie să faci pentru a-ți crește părul mai repede. Învaţă din greşeli şi vei reuşi să obţii părul pe care ţi-l doreşti!

Părul tău crește foarte lent? Dacă răspunsul este da, te anunțăm că există două cauze principale pentru acest lucru. Fie creșterea lentă se datorează geneticii, fie unui tratament aplicat părului în mod greșit! Citește aceste sfaturi și vei găsi cu siguranță modalități de a-ți îmbunătăți rutina de îngrijire a părului!

# 1 Amintește-ți că părul nu poate să crească peste noapte.

86399-large-399391

Părul crește cam un cm pe lună, spune stilistul de păr, Mark Townsend, care a ajutat-o pe Ashley Olsen să își crească din nou părul tuns bob. Pentru a crește corect, acesta trebuie să fie super-sănătos și să nu aibă vârfurile despicate.

# 2 În mod ironic, foarfeca este prietenul tău.

Cu toate că tăierea constantă a vârfurilor nu îți va face părul să crească mai repede, acesta va arăta mai sănătos și va avea mai multă forță. În cazul în care părul nu este sănătos de la rădăcină până la vârfuri, acestuia îi va lua foarte mult timp să crească! Părul trebue scurtat odată la 10-12 săptămâni.

# 3 Folosiți balsam la fiecare șamponare.

Balsamul ajută la înlocuirea lipidelor și proteinelor din interiorul firului de păr, precum și sigilează cuticula pentru a ajuta la prevenirea mai multor daune, astfel încât părul să crească mai repede și să fie mai sănătos.

# 4 Aplicați un ulei sau o masca-tratament săptămânal.

86399-large-399395

Pentru ca părul să atingă lungimea pe care o dorești, este important să îl hrănești cu tot ceea ce are nevoie, iar acest lucru înseamnă mai mult decât balsam. Măștile și uleiurile sunt foare utile atunci când vine vorba despre hrănirea și hidratarea părului, așa că aplicarea acestora pe păr o dată pe săptămână, îți va întări și însănătoși părul .

# 5 Perie corect părul

86399-large-399397

Periajul constant poate provoca daune fizice părului tău. Atunci câdn descurci părul, începe de jos în sus pentru a evita să îți smulgi părul din rădăcină. Mișcările trebuie să fie lente și calme. De asemenea, părul nu trebuie niciodată pieptănat când este ud, acela este momentul în care firul de păr este extrem de slab și se poate rupe foarte ușor.

# 6 Scăpa de perna din bumbac

Pentru a avea cât mai multă grijă de părul tău, acesta trebuie să nu se afle în contact cu suprafețe dure precum bumbacul. Renunță la această pernă și înlocuiește-o cu una dintr-un material foarte moale precum mătasea sau satinul. Astfel, deși părul tău se va freca de fața de pernă peste noapte, aceasta este îndeajuns de moale încât să nu îl avarieze.

# 7 Niciodată nu îți mai înfășura părul într-un prosop

Aceste prosoape mari și grele sunt unul dintre principalele motive de rupere a părului. Toate firele mici și fragile din jurul feței vor fi predispuse la rupere întrucât se vor încurca în firele țesute din prosop. Pe lângă asta, cea mai sănătoase uscare este cea a părului lăsat liber!

# 8 Schimbă locul în care îți prinzi coada 

86399-large-399400

Acest lucru poate să pară extrem de ușor, însă este foare important! În cazul în care îți prinzi mereu coada în același loc, zona aceea va deveni sensibilă și predispusă la căderea firelor de păr! Dacă schimbi mereu poziția cozii, părul tău nu se va deteriora și va continua să crească sănătos.

# 9 Clatește părul cu apă rece după fiecare spălare

86399-large-399401

Acest lucru îți ajută într-adevăr părul să crească lung și sănătos. În urma spălării cu apă caldă, foliculii din păr se deschid și devin vulnerabili. Clatirea cu apă rece îi va închide și va sigila produsul în interiorul firului de păr, plus că va ajuta la oprirea procesului de deshidratare.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus