Connect with us

SFATURI – Rochia de MIREASĂ potrivită pentru CORPUL tău

FASHION & BEAUTY

SFATURI – Rochia de MIREASĂ potrivită pentru CORPUL tău

SFATURI – Rochia de MIREASĂ potrivită pentru CORPUL tău

Fiecare fată visează la ziuna nunții sale și la rochia în care va fi îmbrăcată atunci cand este mireasă! Însă rochia de mireasă trebuie aleasă cu foarte mare atenție! Aceste sfaturi te vor ajuta să găsești rochia potrivită pentru tine!

Rochia de mireasă este probabil cea mai importantă piesă vestimentară pe care o femeie o poartă pe parcursul vieții sale. Aceasta trebuie să te pună foarte bine în valoare și să îți scoată în evidență toate punctele forte. Astfel, rochia ta de mireasă trebuie să fie aleasă în funcție de forma corpului tău. Data viitoare când îți imaginezi ziua nunții tale, încearcă să ții cont de aceste sfaturi.

Dacă ai corpul în formă de pară

wedding-dress-9_300

Ce trebuie să cauţi: O fustă care să se evazeze gradual în formă de A şi care să ajungă până la podea. Rochia trebuie să îţi accentueze talia, cea mai subţire zonă a corpului tău şi să se depărteze de zona șoldurilor şi a copaselor. Ţesăturile rigide vor fi cele care te vor ajuta cât mai mult, întrucât acestea nu se vor electriza şi nu se vor lipi de corp. O parte superioară a rochiei bine definită precum un corset sau un top cu bretele subţiri te va ajuta să te pui mai bine în valoare.

Ce trebuie să ţii minte: Deşi croiul în A este cel mai des utilizat pentru nunţile formale, o astfel de rochie poate fi adaptată cu uşurinţă oricărei nunți, alegând un material mai puțin pretențios.

Dacă ai un bust generos

wedding-dress-7_300

Ce trebuie să cauţi: Alege o rochie cu un decolteu scobit. Aceasta va atrage atenţia asupra gâtului şi fetei tale şi îţi va pune în valoare şi bustul, fără a părea însă vulgară. Dacă eşti fana rochiilor fără bretele, alege o rochie cu un decolteu care se adânceşte uşor în centru, evitând rochiile care au un decolteu perfect drept.

Ce trebuie să ţii minte: Materialul pe care îl alegi pe partea superioară a rochiei este foarte important. Materialele strălucitoare sau brodate vor capta lumina şi vor atrage atenţia spre zona bustului tău.

Dacă eşti mai corpolentă

wedding-dress-1_300

Ce trebuie să cauţi: Îndreaptă-te spre o rochie a cărei fustă începe chiar de sub bust, acesta fiind cel mai îngust loc al corpului tău, şi care curge până în podea, evazându-se uşor. Rochia nu trebuie să fie extrem de strâmtă, însă dacă vei alege un croi cu surplus de material vei da aparenţa că eşti şi mai masivă decât în realitate. Fusta trebuie să fie cât mai simplă, evită pliurile sau materialele încărcate de detalii.

Ce trebuie să ţii minte: Caută materiale care îşi menţin structura, nu unele prea lejere. În cazul în care vrei ca rochia ta să pară lejeră şi delicată, alege o rochie cu o bază mai rigidă pe care poţi suprapune acest gen de material.

Dacă eşti înaltă

wedding-dress-2_300

Ce trebuie să cauţi: Alege să porţi o rochie cu o siluetă simplă. Dacă eşti înaltă, trebuie să scoţi în evidenţă acest lucru, însă trebuie să ai mare atenţie la proporţii. Ai grijă ca talia rochiei să se aşeze exact pe talia ta naturală şi ca mânecile să îţi depăşească încheieturile. Nu arată nimic mai rău decât o rochie de mireasă care pare să îţi fie mică.

Ce trebuie să ţii minte: Dacă eşti înaltă, cel mai probabil ai un corp bine sculptat şi o siluetă statuescă, aşa că încearcă să optezi pentru simplitate în materia rochiei tale de mireasă. Prea multe înflorituri sau detalii inutile vor părea să fie în contradicţie cu imaginea pe care ceilalţi o au despre tine.

Dacă ai o siluetă dreaptă

wedding-dress-4_300

Ce trebuie să cauţi: Pentru o astfel de siluetă, este foarte important să alegi o rochie care va da impresia de forme şi îţi va face silueta să se apropie de cea de clepsidră. Alege o rochie care să aibă cusături laterale, acestea îţi vor urma liniile corpului şi vor da iluzia unui bust mai generos şi a unei talii mai subţiri. Din punct de vedere al lungimii, optează pentru o rochie lungă până în podea, aceasta îţi va echilibra silueta.

Ce trebuie să ţii minte: Dacă ai un bust mic, alege o rochie cu partea de sus bogată în detalii pentru a da impresia de volum.

Dacă eşti minionă

wedding-dress8_300

Ce trebuie să cauţi: Îndreaptă-te spre o rochie a cărei talie să fie poziţionată deasupra taliei tale naturale, lucru care va face ca partea inferioară a rochiei şi a corpului tău să pară mai lungă. Materialul nu este o componentă decisivă a rochiei potrivite pentru tine, iar detaliile ar trebui să fie delicate şi concentrate pe partea superioară a rochiei, pentru a ghida în sus ochiul privitorului.

Ce trebuie să ţii minte: Fereşte-te de rochiile care au talia joasă, acestea îţi vor face picioarele să pară mai scurte decât sunt iar tu vei părea mai scundă.

Dacă nu ai un bust generos

wedding-dress-5_300

Ce trebuie să cauţi: Optează pentru un corset detaliat. Volanele sau fundele aplicate vor da senzaţia de volum şi îţi vor echilibra partea superioară a corpului. Rochiile pe gât te pot pune şi ele foarte bine în valoare.

Ce trebuie să ţii minte: Alege un sutien potrivit care să îţi adauge un plus de volum în zona bustului. Deşi foarte multe modele de rochii de mireasă sunt fără bretele, poți găsi cupe auto-adezive care să nu fie vizibile prin rochie.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Casa Anke

    iulie 2, 2017 la 3:32 am

    Excelent articol!

  2. Wedsale

    iunie 11, 2017 la 11:33 pm

    Foarte bune sfaturi, toate miresele ar trebui sa tina cont de ele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus