Connect with us

Care este diferența dintre DRAGOSTEA adevărată și ATAȘAMENT

LIFESTYLE

Care este diferența dintre DRAGOSTEA adevărată și ATAȘAMENT

Care este diferența dintre DRAGOSTEA adevărată și ATAȘAMENT

Credeai că știi care este diferența dintre iubirea adevărată și atașament? Verifică acum dacă relația ta este bazată pe dragoste sau nu!

Foarte multe persoane se lasă purtate de val atunci când sunt într-o relaţie şi uită să se întrebe dacă relaţia în care se află este una sănătoasă sau dacă a mai rămas doar ataseamentul faţă de partener.

Iată care sunt principalele diferenţe dintre iubirea sănătoasă şi benefică şi ataşament.

1. Ataşamentul poate de multe ori să aibă consecinţe negative asupra ta. Ataşamentul va implica nevoia, astfel că tu nu vei reuşi să îţi găseşti liniştea decât în momentul în care îl ai pe celălalt lângă ţine şi îl simţi aproape. Această dependenţă fizică constantă va face ca relaţia voastră să poată deveni extrem de obositoare, astfel încât voi nu veţi mai reuşi să vă bucuraţi de simplele plăceri ale vieţii sau de pura companie a celuilalt.

2. Deşi ataşamentul poate fi controlat prin modul în care te raportezi la persoana de lângă tine şi cel în care alegeţi să vă petreceţi timpul, dragostea apare atunci când nu te aştepţi. Aceasta nu poate fi controlată sau impusă. Poţi să iubeşti o persoană şi fără să fie nevoie să petreci 24 de ore din 24 alături de ea şi vei putea să fii liniştit ştiind că cel de lângă tine este bine şi face ce îi place.

3. În iubire nu există posesivitate. Aceasta este caracteristică ataşamentului întrucât izvorăşte din frica de a nu pierde lucrul pe care îl deţii, însă realitatea face imposibil să deţinem un om. Astfel, atunci când realizezi că ai sentimente profunde de posesivitate faţă de cel de lângă tine şi că acestea înlocuiesc simpla dorinţă ca acelei persoane să îi fie bine, ar trebui să începi să te întrebi dacă legătura dintre voi se mai bazează pe iubire sau doar pe atașament.

4. Iubirea este caracterizată prin conştientizarea defectelor celuilalt şi acceptarea acestora, pe când ataşamentul se manifestă prin ignorarea completă a acestora. Atunci când eşti ataşat într-un mod negativ de partenerul tău, vei refuza sub orice formă să vezi defectele acestuia şi te vei gândi că acesta este perfecţiunea întruchipată. De asemenea, atunci când ai dezvoltat un astfel de ataşament faţă de omul de lângă tine, nu îl vei considera niciodată ca fiind capabil de greşeli astfel că, indiferent de care sunt lucrurile care nu mai merg bine între voi, vei da mereu vina pe tine.

5. Este mult mai greu să iubeşti o persoană decât să fii ataşat de ea, întrucât iubirea presupune o luptă constantă şi un efort pentru ca relaţia să meargă bine, pe când ataşamentul poate fi caracterizat ca fiind o stare amorfă, în care nu simți neapărat nevoie să depui efort pentru cel de lângă tine, ci doar să îl ții aproape.

6. Ataşamentul este periculos, întrucât acesta te poate face să nu mai gândeşti raţional, să faci compromisuri şi să îţi abandonezi principiile şi valorile doar din dorinţa de a păstra aproape de tine cealaltă persoană. Iubirea nu presupune acest abandon total, ci mai degrabă ajungerea la o stare de linişte şi de împlinire alături de cel de lângă tine.

7. Cu toate acestea, principala diferență dintre iubire şi ataşament este aceea că, cel care iubeşte este dispus să renunţe la dorinţele sale în favoarea celui iubit, astfel că îl va lăsa să plece atunci când va simţi că acesta nu mai poate fi fericit lângă el, pe când cel ataşat nu va reuşi niciodată să se desprindă atât de uşor de persoana cu care este.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus