Connect with us

Încerc să demasc impostorii shopping-ului online sub o falsă identitate!

ADELINA

Încerc să demasc impostorii shopping-ului online sub o falsă identitate!

Dragi prieteni, am hotărât să scriu acest articol în urma unor episoade în care am fost nevoită să apelez la ajutorul vostru pentru a stopa vânzarea unor produse Fake sau ale unor oameni care pretind că sunt la fel, de pe internet sub imaginea și culmea “recomandarea mea” in cazul unor site-uri sau profile de Instagram sau Facebook, pe care nu le-am testat si despre care n-am habar. Nu de puține ori m-am aflat în fața unor situații tensionate cu niște oameni pe care nu-i cunosc și nu i-am vazut niciodată în viața mea. Încercând să-mi apăr imaginea și comunitatea de oameni împreună cu drepturile lor care, în timp au prins încredere în recomandările mele, m-am lovit de nesimțirea unor “owneri” care tot ei erau supărați că mi-am permis să le scriu să dea pozele jos. Eh, data viitoare nu le voi mai scrie, se vor trezi direct cu citație judecătorească. Așa poate vor aprecia când am avut bunul simț să-i anunț de ilegalitatea pe care o fac.

Este vorba despre multitudinea de branduri nou-apărute pe piață sau, în cazul unora cu o experiență vastă în domeniu, care și-au însușit pozele cu mine, fără absolut niciun acord nici scris si nici verbal, nici contract, NIMIC practic și cărora le-au și atașat mesaje comerciale, preț, paletă de culori, etc., pentru a convinge bieții oameni, care poate și-au strâns banii la saltea pe parcursul multor luni de zile, să cumpere minciunile lor care, spun ei: sunt produsele purtate de Adelina!

Știți vorba “seamănă, dar nu răsare!”
Probabil că o parte dintre voi v-ați aflat în situația în care ați cumpărat ceva de pe internet și v-ați pricopsit cu fake-uri sau produse slabe calitativ. Produsul în poză arată uimitor, aproape de perfecțiune, dacă nu chiar perfect. În realitate însă, vi s-a întâmplat să primiți la ușă un produs de o calitate îndoielnică, poate o culoare diferită sau, în unele cazuri și mai grave, ați plătit cu cardul și produsele nu v-au ajuns niciodată acasă.

Eh, eu m-am hotarat să le declar luptă deschisă brandurilor/boutiq-urilor/afacerilor, care vor mai îndrăzni să facă astfel de încercări de a păcăli oamenii care muncesc din greu pentru banii lor. Poate au copii de crescut, familii de întreținut și și-au dorit și ei o dată să-și cumpere un palton sau orice alt obiect vestimentar, de pe un site unde au vazut poză cu mine (sau orice alta persoană care habar nu are despre această “asociere”) iar, în semn de loialitate, credibilitate și admiratie, bieții au comandat știind că eu nu recomand către publicul larg orice, ci sunt foarte atentă la detalii, calitate, țesături, rezultate, s.a.m.d.
De ce? Păi e simplu!!! Îmi respect publicul și îmi doresc ca oamenii care mă urmăresc să fie mulțumiți de ceea ce le recomand să-și achizitioneze daca, desigur, își doresc asta.

Practic asta este munca mea de antreprenor (DEX: antreprenor – Persoană care execută anumite lucrări sau servicii (publice ori particulare / Wikipedia: Un antreprenor, un om fizic sau juridic care se obligă, pe baza unor clauze și condiții contractuale, să execute (întreprindă) diferite lucrări în beneficiul altei persoane sau organizații, în schimbul unei sume de bani dinainte convenite.[1] El este un tip de agent economic reprezentativ în economia de piață care adoptă un comportament întreprinzător, de esență activă și inovatoare, specific sistemelor economice bazate pe concurență, risc și inițiativă privată.).

Pe lângă revista mea online, care are și o latură de blog, EDA Magazine, emisiunile la care particip, rolul meu de antreprenor îmi permite ca, prin aceste parteneriate cu anumite branduri să pot face cunoscute tuturor serviciile sau produsele acestora. Aceste contracte sunt semnate cu diverși colaboratori și sunt marcate cu “Paid Partenership “. Adică este cât se poate de vizibilă asocierea, nu ne dorim să ascundem faptul că este o reclamă asumată și conștientă, iar beneficiarul poate folosi în favoarea lui acest deal pe o perioadă determinată de timp. Asocierea evident se face sub atenta supraveghere a departamentului de PR și Comunicare, Marketing si Legal (avocatură) cu care eu lucrez de ani de zile.

Așadar, până ca un produs să ajungă la voi la recomandarea mea, el este analizat din toate direcțiile. Și am ales să fac asta împreună cu cei cu care lucrez pentru că nu-mi doresc să mai fiți păcăliți de niște oameni care nu știu decât să fure pozele și să le posteze în Social Media crezând sau sperând că nimeni niciodată nu va depista furtul de imagine folosită în scop comercial, care este interzisă prin lege fără consimțământul persoanei în cauză.

Numai că oamenii mă întreabă despre asta, îmi trimit pozele găsite pe internet care mă întruchipează și mă aflu în situația în care trebuie să iau măsuri. Pentru că nu-mi pot asuma o recomandare pe care eu n-am făcut-o. Oamenii sunt păcăliți, li se iau banii și la schimb li se vând minciuni și iluzii.

Vreau să facem această “curățenie” în Social Media! De ce?
Păi oameni ca tine și ca toți ceilalți care citesc articolul în acest moment își doresc seriozitate în shopping-ul online. Să știe pe ce au dat banii cu greu obținuți. Ce înseamnă asta mai exact? Să știe că atunci când au plătit 800 Ron sau orice altă sumă pe o geacă/rochie/ jeans/ geantă, cumpărătorul primeste fix produsul din poză, care este recomandat în mod asumat de mine. Nu să vadă poza cu mine purtând o geantă, spre exemplu, și ei să își dea ultimii bani din buzunar și să se aleagă cu un produs de tot râsul.

Tocmai pentru asta, împreună cu agenția mea de publicitate, trecem toate propunerile de colaborare printr-o selecție și analiză la “sânge”. Nu vreau să-mi dezamăgesc oamenii care au atât de multă încredere în mine și mă iau ca pe o sursă de inspirație. Nu vreau ca voi să cumpărați ceva fals, ceva pe care nu mi-aș pune amprenta. Vreau ca oamenii care mă urmăresc, și sunt peste 2.5 milioane în totalitate, să știe că atunci când le fac cunoscut un produs este disecat, testat și abia după este alocat pentru a fi promovat în spațiul meu online.
Nu am recomandat niciodată produse pe care nu le-am folosit pentru că n-aș putea să garantez pentru ele și îmi dezamăgesc publicul.
Este esențial pentru mine, să vă văd mulțumiți și fericiți atunci când faceți o alegere în urma recomandării mele.

Iar astăzi mă confrunt cu situația în care toată lumea fură poze de pe Instagram sau Facebook, poze care îmi aparțin fiind un content original 100%, și le publică fără nicio jenă, mințindu-vă că produsele sunt luate de la ei din magazin sau de pe site!
Ei bine, vreau să încercăm să “adunăm” acest spațiu de unde noi, cu toții, ne alimentam cu tot felul de produse.

Să încercăm să facem oamenii să “joace” corect pentru că nimeni nu câștigă banii ușor. Minciunile se plătesc și ele. Si vă las mai jos o parte importantă din legea care domnește în Constituția României și nu numai, și care vizează acest furt de imagine și identitate, de folosire ilegală a datelor cu caracter personal și de utilizarea fără drept a imaginilor altor persoane în scop comercial de către alți oameni/branduri/ comunități.
Și, pe lângă toate aceste amănunte importante, intervine și dreptul meu și al tuturor la imagine. Ca să înțelegeți voi, eu am dreptul, ca voi toți de altfel, să decid ceea ce imi doresc să promovez sau nu. Oamenii nu pot decide în locul meu pentru imaginea mea. Plătesc taxe la stat ca și voi pe munca pe care o depun, depun corespunzător declarații de venit, mă trezesc dimineața, am o contabila căreia îi achit salariu lunar, facturi de plătit, rate de plătit, salariile oamenilor din echipa mea care muncesc să-mi apere interesele și imaginea. Astfel, nu poate veni oricine dorește să-și vândă marfa sub imaginea mea pentru ca așa au decis ei de la sine putere. NU! Este interzis și incorect vis-a vis de mine și de toți oamenii pe care aceste branduri îi cred fraieri.

Așadar, aștept poze pe care le găsiți și care corespund descrierii mele de mai sus, astfel să putem stopa vânzarea fake a unor produse sub identitatea mea, FĂRĂ ACORDUL verbal sau scris al meu sau al vreunui membru al agenției mele.
Nu mai cumpărați minciunile lor!
Haideți să luptăm împreună pentru o lume corectă și un shopping online curat, real și cât se poate de safe.
Vă pup și vă mulțumesc pentru tot ajutorul de până acum și de acum înainte!

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus