Connect with us

Cum sa faci o impresie buna, chiar inainte de a vorbi

LIFESTYLE

Cum sa faci o impresie buna, chiar inainte de a vorbi

Inainte de a intra intr-un dialog si a avea ocazia sa exprimi ceea ce gandesti, prima impresie se creeaza din limbajul corpului.

Iata la ce lucruri trebuie sa fii atenta, pentru a te face placuta de catre cei din jur:

1. Corecteaza-ti postura

Nu trebuie sa stai intr-o pozitie nenaturala, care sa arate faptul ca iti dai prea mult silinta, ci doar sa stai cu spatele drept, gatul alungit, barbia sus si picioarele intr-o pozitie decenta, atunci cand stai jos. Cu timpul, aceasta postura va fi naturala, si mai mult decat atat, este benefica pentru coloana vertebrala.

2. Fii increzatoare

Inainte de a fi respectata de catre cei din jur, in functie de comportamentul tau, si postura corpului poate insufla asta. Stai cu pieptul drept si fii increzatoare atunci cand mergi sau cand intri in contact cu oamenii.

3. Nu tine mainile incrucisate, decat daca esti intr-un grup

Atunci cand iti tii mainile incrucisate, intr-un dialog, doar cu o singura persoana, poate simboliza o atitudine ostila sau defensiva. Atunci cand esti intr-un grup insa, efectul nu mai este acelasi, fiind permisa aceasta postura.

4. Pastreaza contactul vizual

Este foarte deranjant pentru interlocutor sa nu-l privesti in ochi, atunci cand ii vorbesti sau iti vorbeste, dar si acest lucru are o limita. Nu exagera cu contactul vizual, deoarece poate sa devina deranjant si da senzatia ca defapt nu esti atenta la discutie, sau ca fixezi persoana.

5. Foloseste-ti mainile

Atunci cand vorbesti, poti sa folosesti si gestica. Acest lucru da mai multa credibilitate lucrurilor pe care le spui si te face mai expresiva si deschisa la dialog. Nu exagera, insa, deoarece interlocutorul poate intampina dificultati in a mai fi atent la mesajul pe care il transmiti.

sursa foto: Pinterest

 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus