Connect with us

5 lucruri de facut dupa munca, ce iti vor schimba radical viata

LIFESTYLE

5 lucruri de facut dupa munca, ce iti vor schimba radical viata

Cei mai multi oamenii, au un program de munca de la ora 9 dimineata, pana la 6 seara, 5 zile pe saptamana si rareori merg la culcare inainte de 12 noaptea. O data ajunsi acasa, foarte putini au posibilitatea de a se relaxa complet, avand responsabilitati care tin de familie.

Oamenii se plang foarte mult ca nu au suficient timp, dar daca ai face o analiza obiectiva, ti-ai da seama si ca nu-l eficientizezi.

Sa spunem ca ai 6 ore la dispozitie, din momentul in care ai terminat munca, pana cand mergi la culcare. Multi se uita la televizor, urmaresc cateva episoade din serialul preferat, petrec mult timp pe retelele de socializare, iar la sfarsitul zilei simt ca nu au avut timp sa faca ceva pentru ei.

Iata cele 5 lucruri pe care trebuie sa le faci zilnic, pentru a evolua in viata:

1. Ceea ce faci in fiecare seara face diferenta dintre o viata liniara si una extraordinara!

Cei care evolueaza, personal sau profesional, rareori o fac in timpul celor 8 ore de munca. Profesia presupune, in cele mai multe cazuri, o munca repetitiva si putine provocari, care te ajuta sa iti depasesti limitele. Adevaratele schimbari le poti face in timpul liber. Citeste, documenteaza-te si investeste in pasiunile tale. In cazul in care nu iti place actuala profesie, singura cale pentru a o schimba, este sa te pregatesti in timpul tau liber. Astfel, cand oportunitatile apar, esti gata de atac.

2. Acumuleaza informatie!

Indiferent de domeniul in care activezi, largeste-ti orizonturile. Citeste orice, oricand, oricat. Alimenteaza-ti pofta de cunoastere si citeste mult. Foloseste-te de tehnologie in acest sens, nu doar pentru distractie. Sunt o multime de carti online, pe care ti le poti descarca si gratuit, site-uri educationale, tutoriale pe youtube, care te invata tot felul de lucruri.

3. Implica-te in proiecte!

Poate compania unde lucrezi nu iti ofera aceasta sansa, insa tu iti poti creea propriile oportunitati! Pune in aplicare tot ceea ce ai invatat pe cont propriu. Daca la inceput nu castigi si bani din asta, nu conteaza. Importanta este acumularea experientei, sa cunosti oameni capabili din domeniul tau de interes, care te pot indruma. Nu poti sa stii cum se iveste chiar si sansa unui nou loc de munca, din participarea la un eveniment, seminar sau munca voluntara.

4. Construieste conexiuni!

In loc sa mergi in baruri dupa munca, desi este ok si asta, din cand in cand, cauta sa-ti creezi cunostinte, de la care ai ce invata, sau care te pot ajuta in proiectele tale. Asculta povestile de viata ale altora, din perspectiva carierei si a stilului de viata, deoarece poti obtine informatii pretioase. Nu transforma aceasta initiativa intr-o obsesie de a evolua. Trebuie sa fie pur si simplu o constientizare a faptului ca timpul tau este important si il poti valoriza la maximum.

5. Nu amana!

Chiar daca pare dificil sa faci toate aceste lucruri dupa munca, in realitate faci multe alte lucruri care doar iti dau senzatia ca te relaxeaza. Din cele 6 ore pe care teoretic le ai la dispozitie dupa munca, fa timp de o ora lucrurile mentionate mai sus, simultan, sau pe rand, in functie de ocazie. Vei vedea cum dupa un an, viata ta se va schimba, iar tu vei fi alt om!

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus