Connect with us

NU vei mai uita NICIODATĂ de micul dejun după ce citești asta

LIFESTYLE

NU vei mai uita NICIODATĂ de micul dejun după ce citești asta

NU vei mai uita NICIODATĂ de micul dejun după ce citești asta

Sigur știai că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei dar sigur nu te gândeai că…

Auzim foarte des că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei însă, cu toate acestea, multe persoane aleg să sară peste masa de dimineaţă. Acest obicei este extrem de greşit şi poate avea multe consecinţe negative auspra stării tare generale şi de sănătate. Iată care sunt principalele motive pentru care este foarte important să mănânci micul dejun.

1. Micul dejun te ajută să slăbeşti

S-a dovedit că oamenii care sar peste micul dejun au cu 50% mai multe şanse să crească în greutate.

2. Micul dejun îţi îmbunătăţeşte performanţele intelectuale

Dacă mănânci micul dejun, te vei putea concentra mai bine, memoria ta va fi îmbunătăţită şi vei putea face faţă mai bine tuturor provocărilor de peste zi.

3. Masa de dimineaţă este începutul perfect al unei zile bune

S-a demonstrat ştiinţific faptul că, atunci când alegi să nu mai sari peste micul dejun, îţi vei organiza mai bine dieta şi vei acorda mai multă atenţie stilului tău de viaţă.

4. Luarea micului dejun îţi reactivează metabolismul

Dimineaţa, metabolsimul nostru este încetinit în urma somnului, aşa că ai nevoie de o masă copioasă la începutul zilei pentru a-ţi reactiva matabolismul.

5. Masa de dimineaţă te ajută să scapi de anxietate

Dacă ai mâncat bine de dimineaţă, organismul tău nu se va confruntă cu problema foamei până la prânz, astfel că tu vei fi mai calm şi mai relaxat şi mai pregătit pentru activităţile din prima parte a zilei.

6. Micul dejun te ajută să fii un sportiv mai bun

Masa de dimineaţă este cea mai importantă masă a zilei întrucât de ea depinde energia pe care tu o ai pe parcursul orelor următoare. Este esențial ca micul dejun să fie bogat în nutrienţi şi vitamine. Nu ar trebui să începi niciodată să faci sport fără să fi mâncat micul dejun.

7. Dacă mănânci de dimineaţă, îţi scade riscul de a te îmbolnăvi

O alimentaţie sănătoasă începe cu un mic dejun copios, iar acest lucru conduce la scăderea riscului de a face hiperglicemie, hipertensiune sau diabet.

8. Micul dejun îţi îmbunătăţeşte starea generală

Deşi acest lucru ar putea părea greu de crezut, s-a dovedit că există o legătură directă între modul în care tu te simţi şi alimentele pe care le consumi dimineaţa.

9. Mâncatul de dimineaţă te va ajuta să fii mai sănătos

Micul dejun te ajută să îţi reglezi nivelul de colesterol şi va contribui ca starea ta de sănătate per total să fie una mai bună.

10. La micul dejun îţi poţi îmbunătăţi relaţia pe care o ai cu ceilalţi membri ai familiei

Dacă tu şi ceilalţi din familia ta veţi mânca micul dejun împreună, veţi avea parte de câteva minute în care vă veţi bucura unul de compania celorlalţi şi veţi simţi că începeţi ziua mai bine.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus