Connect with us

Cum să mănânci ca la un restaurant de lux la tine acasă, cu bani puțini

LIFESTYLE

Cum să mănânci ca la un restaurant de lux la tine acasă, cu bani puțini

Ți s-a întâmplat vreodată să pleci din magazin cu o pungă plină de produse și să fii dezamăgit atunci când te uiți în pungă, deși ai cheltuit o jumătate de salariu? Sigur ți s-a întâmplat să termin toate proviziile după doar câteva zile și te-ai întrebat oare pe ce ai dat banii… Dar oare ce ar trebui să faci pentru a putea să economisești și să consumi alimente bune, pe care să le poți utiliza eficient?
Iată care sunt sfaturile noastre pentru a putea să mănânci mereu lucruri foarte bune, fără să cheltuiești o grămadă de bani!

Cumpără produse din piață și negociază

În timpul săptămânii și seara sunt cele mai bune momente pentru a cumpăra produse la o valoare mai mică. Dimineața într-o zi liberă, de regulă, prețurile sunt supraestimate.
Înainte de a merge la supermarket, verifică stocurile pentru produse. Poți urmări acest lucru pe aplicațiile speciale pentru telefon. Și, deoarece ofertele promoționale se repetă în mod constant – nu cumpăra lucruri la reducere care nu sunt pe lista ta de cumpărături. Le poți cumpăra data viitoare. Citește despre drepturile consumatorilor și, dacă ai cumpărat un produs de calitate scăzută, nu îți fie teamă să îl returnezi.

Puiul costă mai puțin întreg decât dacă îl cumperi pe bucăți. Carnea de vită ieftină poate deveni principalul ingredient pentru o varietate delicioasă de preparate. Acordă atenție datei expirării produselor. Cu 1-2 zile înainte de data de expirare, magazinele fac reduceri de până la 50% pentru astfel de produse.

Nu te feri de magazinele en-gros – pot să fie foarte profitabile. Achiziționarea în comun a produselor de către vecini, prieteni, rude. Nu mai cumpăra apa îmbuteliată. Este mai profitabil să cumperi un filtru pentru curățare a apei sau să fierbi apa independent la tine acasă

Cumpără și gătește exact cât consumi. Indiferent cât de bună ar fi mâncarea, dacă gătești în cantități mari, după ce ai mâncat de 2 ori, te plictisești de aceeași mâncare, astfel că jumătate din ce ai gătit se va duce la gunoi. De asemenea, dacă o să cumperi 20 de conserve sau borcane, cel mai probabil vei uita faptul că le-ai cumpărat și vor ajunge să se piardă prin cămară. â

Cultivă legume în balcon sau pe pervaz și poți să ai parte de propriile tale roșii, baby morcovi, pătrunjel sau leuștean.

Fă ordine mereu în frigider. Pune în spate produsele care se strică mai greu și lasă în apropiere lucrurile care se strică mai repede, mai ales dacă sunt diferite bucăți de brânză, cârnați, mezeluri, lucruri care se pot pierde și strica foarte ușor prin frigider.

Carnea este un aliment destul de scump,însă nu este nevoie să mănânci carne de 3 ori pe zi. Înlocuiți carnea cu alte alimente, la fel de bune din punct de vedere al proteinelor și la un preț accesibil, de exemplu legume sau lapte.

Pune în congelator tot felul de produse, nu doar pe cele sezoniere precum fasolea sau mazărea. Poți congela brânză, cartofi piure, paste, pâine, orez gata preparat. Acest lucru va economisi foarte mult timp atunci când vine vorba despre a găti ceva rapid.

Nu este necesar să prepari carnea și garnitura separat. Combină carnea și garnitura într-un singur fel de mâncare, astfel încât vei prepara mai puțin din fiecare fel de mâncare, însă vei avea o cină completă la finalul serii.

Folosește legume cu gust neutru, precum dovlecei sau conopidă și adaugă-le la carnea tocată. Astfel, puteți să vă bucurați de mai multă compoziție pentru chifteluțe și să fie la fel de gustoase și de dense, chiar dacă folosești mai puțină carne.

Dacă fierbi legume, folosește apa de fierbere ca bază pentru supă. Dacă vrei să cureți complet interiorul unui borcan cu gem sau cu ciocolată, toarnă puțin lapte cald în interior, și vei obține o băutură caldă foarte bună!

Încearcă să nu arunci mâncarea. Pâinea veche este potrivită pentru a fi făcută pesmet sau pentru a fi prăjită. Smântâna, iaurtul, pâinea sau laptele pot fi ingrediente foarte bune pentru a fi folosite la omletă. Din bucățile de alimente care au rămas în frigider, poți obține toppinguri delicioase pentru pizza, preparate din carne, cartofi sau plăcinte, dacă toci mărunt totul.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus