Connect with us

Tutorial VIDEO – Cum realizăm MACHIAJUL de seară

ADELINA

Tutorial VIDEO – Cum realizăm MACHIAJUL de seară

Machiajul fumuriu este la foarte mare căutare anul acesta şi foarte mulţi makeup-artişti şi pasionaţi de frumuseţe au încercat să reinterpreteze acest machiaj şi să îl readucă în actualitate adăugând tot felul de noi accesorii precum sclipici, ştrasuri sau chiar bijuterii.

Deşi poate părea complicat, machiajul fumuriu clasic este extrem de uşor de realizat şi poate fi purtat de toată lumea, indiferent de forma sau culoarea ochilor pe care o ai.
Iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obţine un astfel de machiaj!

1. Alege nuanţele potrivite pentru tine

Fiecare tip de culoare de ochi este complimentată de anumite nunaţe specifice. Albastrul va arăta foarte bine cu un machiaj pastelat, verdele va fi pus în valoare de mov iar ochii căprui vor fi complimentați de aproape orice! Pentru a vedea care sunt culorile potrivite pentru nuanţa ochilor tăi, citeşte acest articol.

2. Aplică o bază pentru machiajul pleoapelor

Machiajul fumuriu foloseşte culori intense, aşa că este foarte important să îţi pregăteşti pleoapele înainte de a-ţi aplica un astfel de machiaj. Poţi folosi un primer de pleoape sau chiar şi un corector pe post de bază.

3. Foloseşte o nuanţă neutră pe toată pleoapa

Uniformizează nuanţa pleoapei tale aplicând un maro deschis sau un bej pe toată suprafaţa acesteia.

4. Aplică un iluminator în zona de sub sprânceană şi în colţul intern al ochiului

Acest pas este extrem de important, întrucât va da dimensiune ochiului tău şi îţi va accentua privirea. Folosirea unor culori închise fără a avea accente luminoase te va face să pari tristă sau obosită.

5. Intensifică privirea

Punctul forte al machiajului fumuriu este aplicarea culorii închise. Începe să aplici această culoare plecând din colţul extern al pleoapei şi mergând până la jumătatea acesteia. Aplică cantităţi mici de produs pentru a evita să obţii un surplus de fard. Va fi întotdeauna mai uşor să mai adaugi culoare decât să o ştergi. Nu uita să omogenizezi foarte bine culorile pe care le aplici,
Ar fi ideal să îţi aplici fondul de ten şi corectorul după ce ai terminat machiajul ochior, întrucât altfel există posiilitatea să îți strici machiajul feței cu particulele de fard care vor cădea de pe pensulă.

6. Aplică o culoare deschisă sau strălucitoare pe centrul pleoapei superioare

Acest pas îți va da dimensiune pleoapelor și va atrage atenția asupra ochilor tăi, făcându-ți privirea să pară intensă și luminoasă!

7. Finalizează machiajul ochilor

După ce ţi-ai aplicat corectorul şi pudra, completează machiajul ochilor punând accent şi pe pleoapa de jos cu aceeaşi culoare închisă pe care ai folosit-o şi pe pleoapa de sus.
Poţi realiza acest machiaj doar în tonuri de maro, vişiniu sau albastru dacă vrei să obţii un look mai soft sau poţi intensifica machiajul aplicând fard negru.

Pentru a vedea cum să realizezi acest machiaj pas cu pas, urmăreşte tutorialul de mai jos.

Dacă vrei să vezi cum ar trebui să îți alegi culorile potrivite pentru machiaj în funcție de nuanța ochilor tăi, citește mai  jos!

Machiajul ochilor este foarte important! Acesta te poate pune în valoare şi îţi poate scoate în evidenţă culoarea ochilor foarte mult, făcându-te să pari mai veselă și mai odihnită! Însă fiecare om are ochi diferiți, aşa că machiajul nostru ar trebui să fie ales în funcţie de forma şi culoarea ochilor noştri. Dacă vrei să vezi cum să îţi alegi nuanța fardurilor în funcţie de culoarea ochilor tăi, citeşte următorul articol!

Dacă ochii tăi sunt albaştri

Tonurile neutre sunt cele care complimentează cel mai bine ochii albaştri. Fereşte-te de culorile mult prea dure precum gri-urile sau maro-ul închis, acestea îţi vor face privirea să pară rece. Alege tonuri de corai şi oranj şi optează pentru puţin sidef în fardurile tale, acesta va capta lumina şi va atrage atenţia asupra privirii tale.

Dacă ochii tăi sunt gri

Această culoare de ochi este foarte rară, însă o poţi complimenta cu uşurinţă alegând nunaţe metalizate precum cenușiuri sau gri-uri. Acestea vor da profunzime privirii şi vor scoate în evidenţă nuanţa ochilor tăi.

Dacă ochii tăi sunt verzi

Ochii verzi sunt luminoşi în mod natural, aşa că nu ai nevoie să adaugi foarte multă strălucire pleoapei tale. Violetul este culoarea care complimentează cel mai bine ochii verzi, aşa că nişte umbre violacee îţi vor face privirea să pară mai pătrunzătoare.

Dacă ochii tăi sunt maro deschis

Cel mai bine vor funcţiona pastelurile şi nuanțele metalizate. Ochii maro deschis sunt destul de rar întâlniţi şi nu au o culoare complet definită, aşa că sunt foarte interesanţi. Rozul pal sau argintiul îţi vor face ochii să pară mai vii şi mai luminoși.

Dacă ochii tăi sunt căprui

Ochilor căprui li se potriveşte aproape orice culoare. Maro-ul este o culoare neutră, aşa că este foarte uşor complimentată de orice tonuri. Dacă vrei să fii îndrăzneaţă, alege un oranj puternic sau o nuanţă de auriu. Pentru un machiaj de zi, aplică un fard maro deschis pe toată pleoapa şi vei obţine un rezultat minunat!

Dacă ochii tăi sunt maro închis

Ochii maro închis sau negru sunt foarte bine puşi în valoare de tonuri puternice, precum violetul sau verdele. Pentru a da adâncime privirii, îţi poţi accentua linia apei cu un dermatograf negru.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus