Connect with us

Credeați că pielea mea e perfectă? Recent m-am confruntat cu o mare problemă…

ADELINA

Credeați că pielea mea e perfectă? Recent m-am confruntat cu o mare problemă…

Hello, prieteni!

Dacă ieri v-am povestit câte ceva despre decizia de a-mi schimba locuința plus greutățile de început, astăzi vreau să vă vorbesc despre cea mai inconfortabilă și enervantă etapă prin care am trecut în primele 3 luni de când m-am mutat.
Sunt un om sensibil și când spun asta nu mă refer la faptul că sunt o femeie “prețioasă” în comportament sau cerințe, chiar deloc. Sunt o femeie normală și foarte modestă. Ce-i drept, plâng precum Cenușăreasa la filmele romantice, chiar și la alea mai puțin celebre, pentru că încă mai cred în lucruri precum Moș Crăciun și în dragoste veșnică, așa că lăsați-mă să visez.

Concret, mă refer la faptul că indiferent ce aș face, am o piele și un organism sensibil.
De câte ori plec în vacanță sau schimb mediul, cremele, produsele cosmetice, apar și problemele cu pielea. De multe ori pare deshidratată. Și culmea, se întâmplă chiar atunci când beau apă minimum 2L/zi, mănânc fructe, fac masaj sau tratamente corporale. De multe ori în exces.

Eh, de această dată n-am schimbat cremele și nici cosmeticele, însă am schimbat apa cu care mă spălăm zilnic. Ceva mai rău nu mi se putea întâmpla. Mai exact, am întâlnit una mai calcaroasă, ceea ce a făcut ca pielea mea să se transforme pentru o perioadă într-una de șopârlă (exagerez desigur, dar nici departe nu eram).
Și cum sunt panicoasă de fel, am luat-o la pas prin clinici, de la un doctor la altul și tot nu mi-a fost prea clar.
Am schimbat totul din acel moment, în speranța să găsesc remediul potrivit pentru “diagnosticul” meu de reptilă :)), de la gelul de dus până la cremele cosmetice pe care le foloseam, fie ele de corp sau față. Înainte preferăm gama Guinot (lapte demachiant și loțiune tonică, cremă de zi și noapte, cremă de corp și gel de duș) dar acum le folosesc pe cele de la Avene, luate din farmacie la recomandarea medicului meu. La primele voi reveni după ce pielea mea va fi 100% “vindecată” pentru că sunt convinsă că o scot la liman.

Știți aspectul albicios și uscat pe care îl are pielea deshidratată? Ceva îngrozitor pentru o persoană care obișnuia să aibă o piele foarte îngrijită și hidratată pe tot parcursul anului și al tuturor anotimpurilor, indiferent de temperatură sau schimbări. Plus că nu sunt așa mare fan al solarului, un alt factor care usucă și îmbătrânește pielea, dacă este folosit în exces. Prefer bronzul natural, iar la cel în solar recurg doar când e neapărat nevoie.

Ah, apropo. Dacă aveți recomandări de uleiuri sau creme minune pe care le-ați testat deja și au dat rezultate, nu ezitați să le împărtășiți și prietenei voastre virtuale, adică mie. 🙂
M-ar ajuta și v-aș rămâne profund recunoscătoare pentru sfaturi.

Cineva mă sfătuia să atașez robinetului din baie un dedurizator, ca după să aud că până și dușul devine ceva imposibil de dus la capăt pentru că practic atât de tare filtrează apă încât nici de gelul de dus sau de săpun nu te mai poate scăpa în totalitate, clăteam pielea foarte greu.

Așa că am decis să las timpul să treacă și pielea să-și revină într-un ritm normal, astfel încât să nu se simtă agresată de propria purtătoare. Între timp, testez tot ce mi se recomandă și are o explicație logică și utilă în spate. Mi-am mai revenit cât de cât, dar parcă tot nu sunt mulțumită și împăcată.

Gândiți-vă cât de dură poate fi apa de la robinet pentru stomac, în cazul celor care o beau zilnic, și sunt destui. Să cumperi apă plată nu este o fiță, ci ar trebui să fie o responsabilitate pentru fiecare dintre noi, cei cărora ne pasă de sănătate și longevitatea vieții. Este efectiv un dezastru și vă recomand să consumați apă alcalină pentru a avea un organism sănătos. Iar dacă nu sunteți obișnuiți să beți apă simplă pentru că de cele mai multe ori alegem sucurile în defavoarea ei, puteți să stoarceți o jumătate de lămâie sau să luați de oriunde cuișoare care au proprietăți surprinzătoare și au un gust dulce și foarte aromat.

Merită să încercați!

Ne revedem și zilele următoare cu noi povești, tot aici, în colțul nostru dedicat secretelor, sfaturilor, învățămintelor și totodată stărilor acumulate de-a lungul zilelor încărcate cu de toate, dragilor!

Să fiți cuminți!

Hai, vă pup!

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus