Connect with us

5 GREȘELI pe care le faci atunci când aplici FONDUL de TEN

FASHION & BEAUTY

5 GREȘELI pe care le faci atunci când aplici FONDUL de TEN

5 GREȘELI pe care le faci atunci când aplici FONDUL de TEN

Nu ești mulțumită de modul în care arată fondul tău de ten? Cel mai probabil faci una dintre aceste 5 greșeli!

Fiecare femeie îşi doreşte ca machiajul său să reziste pe tot parcursul zilei. De multe ori însă, ne confruntăm cu situaţia în care fondul nostru de ten nu rezistă deloc pe ten, se oxidează sau începe să migreze pe piele. Deşi te-ai putea gândi că, cu cât cheltui mai mulţi bani pe fondul tău de ten, cu atât vei fi mai mulţumită de rezultat, realitatea este că o parte importantă din aplicarea fondului de ten este legată de metoda de aplicare şi ustensilele folosite.

Dacă vrei să vezi care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le faci atunci când îţi alegi şi aplici fondul de ten, citeşte acest articol.

1. Fondul de ten nu este ales în nuanţa potrivită

Iarna, tenul nostru este mai deschis la culoare decât pe parcursul verii, aşa că nu poţi purta aceeaşi nuanţă de fond de ten pe tot parcursul anului. Ideal ar fi să ai acasă cel puţin două nuanţe de fond de ten din aceeaşi marcă pe care să le poţi combina una cu cealaltă pentru a ajunge la rezultatul dorit. În cazul în care eşti fană înfocată a produselor cosmetice, ai putea să îţi achiziţionezi două sticluţe de picături speciale pentru fond de ten, una închisă la culoare şi cealaltă deschisă. Amestecând o picătură din aceste produse cu fondul de ten, îţi poţi adapta în fiecare zi culoarea fondului de ten la culoarea pielii tale.

2. Fondul de ten nu are textura potrivită

În principiu, fondurile de ten se clasifică în două categorii mari – cele cu o formulă densă, groasă, cu acoperire mare şi cele cu formulă fluidă şi acoperire medie sau mică. În prinipiu, iarna este recomandat să foloseşti un fond de ten mai dens, mai cremos, astfel încât acesta îţi va proteja pielea şi va rezista pe ten mai mult timp, fără să fie supus căldurii la care trebuie să reziste fondul de ten special pentru vară.

 3. Este posibil să aplici prea mult produs

Atunci când îţi aplici prea mult produs, este posibil ca acesta să înceapă să alunece de pe faţă şi să arate extrem de nenatural. Fondul de ten trebuie aplicat din centrul feței spre exteriorul acesteia. Aplică fondul de ten în cantităţi mici, este de preferat să mai adaugi ulterior produs decât să ajungi la concluzia că ai pus prea mult.

4. Sari peste fixarea machiajului

Indiferent că tenul tău este mixt, uscat sau gras, fixarea fondului de ten este un pas extrem de important. Pudra trebuie aleasă în funcţie de tipul de ten. Astfel, dacă ai tenul încărcat de imperfecţiuni şi simţi nevoia de mai multă acoperire, ar fi recomandat să optezi pentru o pudră compactă. Dacă vrei doar să matifiezi tenul şi să te asiguri că fondul tău de ten va rămâne fixat, alege o pudră liberă, translucidă.

5. Nu foloseşti ustensilele potrivite

Există 3 modalităţi principale prin care îţi poţi aplica fondul de ten – cu mâinile, cu o pensulă sau cu un bureţel. Îţi poţi folosi mâinile pentru a aplica fondurile de ten de tip BB Cream sau cele extrem de fluide şi uşoare. Deşi pensula poate părea extrem de uşor de folosit, în cazul în care aceasta nu este de bună calitate, poţi ajunge să rămâi cu fire de păr de pe pensulă pe faţă sau cu urme lăsate de pensulă. În cazul în care ai vrea o aplicare uşoară şi rapidă, alege să foloseşti un bureţel de machiaj.

1 Comment

1 Comment

  1. Nela

    ianuarie 20, 2017 la 3:00 pm

    Unde pot gasi picaturile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus